Nederlands Engels Spaans Duits Frans

Sloepbeveiliging

Sloepbeveiliging Alarmunit met GSM-Module en Beveiligingskabel.
Ophangen of neerleggen, kabel dichtklikken en klaar.
De kabel is niet te verbreken of door te knippen zonder alarm te genereren.

Uniek omdat u hiermee niet alleen de boot, maar ook de buitenboordmotor, en diverse spullen aan boord, zoals bijvoorbeeld electrische fietsen, losse brandstoftanks, zonnepanelen etc. beveiligd.

Als de boot op de trailer staat kunt u deze aan de trailer zekeren, zodat beide zijn beveiligd.

Werkt volledig op batterijen, deze hoeven maar 1 x per jaar te worden vervangen.
 
Zelden of nooit zijn we erbij als iemand onze spullen steelt. Tussen het moment van stelen, en tot de ontdekking komen dat onze spullen weg zijn, kan veel tijd zitten.
Ook dit maakt het opsporen of terugvinden erg moeilijk. En in de gevallen waar onze spullen worden teruggevonden moeten we ook nog aan kunnen tonen dat het ons eigendom is.

Veel aangiftewerk, verkeringspapieren, foto's opzoeken en hopen dat registratienummers, ingegraveerde postcodes en serienummers niet zijn verwijderd.

Wegvaren met de boot is voor een dief het gemakkelijkste.
Een boot aan een goede ketting leggen is het minste wat we kunnen doen om dit soort diefstal te voorkomen. Verder is het verstandig om wat extra maatregelen te nemen zoals het stuurwiel blokkeren, de sleutel nooit in het contact laten zitten en brandstofafsluiters installeren.

Goede opties, maar ook hier blijft de ketting aan de wal weer de zwakste schakel.
Doorknippen en meeslepen blijft met al deze middelen gewoon mogelijk. Trace systemen als GPS kunnen helpen om de boot dan terug te vinden, maar de meeste dieven weten heel goed hoe deze systemen uit te schakelen.

Wat dan te doen?

De beste manier, en eigenlijk de enige manier om aanzienlijke schade te voorkomen is: "een waarschuwing op het moment van de diefstal".

Preventieve beveiliging voorkomt alle ellende.

Hiervoor is de Sloepbox ontwikkeld.
Dit zeer slimme apparaat kan zichzelf scherp zetten op het water, reageert niet op de golfslag maar wel op diefstalpogingen.
Indien gewenst kan deze set ook van een GSM unit worden voorzien die x verschillende telefoonnummers belt en waarschuwt dat uw boot en/of motor worden losgemaakt.

Algemene Leveringsvoorwaarden